DENGE


Yoga yapmak bir müzik enstrümanı çalmayı öğrenmek gibidir. Ne kadar uzun süre çaba sarf eder, ne kadar çok pratik yaparsanız, kazanımınız da o kadar fazla olur.

Yoga tamamen denge ile ilgilidir. Birçoğu yoganın esneklik ile ilgili olduğunu düşünür ancak yoganın birincil amacı fiziksel esneklik değil, dengedir. Yoga yapan kadınların çoğu esnektir ama güçsüzdürler. Erkekler ise daha çok güçlülerdir ancak esnek değillerdir. değil, dengedir. Yoga yapan kadınların çoğu esnektir ama güçsüzdürler. Erkekler ise daha çok güçlülerdir ancak esnek değillerdir. Kimileri dermansız hissederler, kimileri ise motivasyon güçlüğü çekerler. Bazı öğrenciler gevşemekte zorlanırlar. Yoga pratiği, neye ihtiyacınız varsa ona meydan okumanızı sağlar, eksik yönlerinizi güçlü yönlerinize dönüştürmeye yardımcı olarak daha dengeli bir insan olmanıza olanak tanır. Asana pratiği kendi başına denge demektir çünkü birçok farklı kategoride pozlar içerir. İdeal olanı, eğer beden sağlığınız müsaade ediyorsa, pratiğiniz, rahatlama ile dengelenen güçlü pozları içermelidir. Bunun için Şavasana ile biter dersler. Aynı şekilde asanaları pranayama, meditasyon, rehberli görselleme veya mantra gibi diğer tekniklerle de dengeleyebilirsiniz.

Yoganın sağlığa katkıda çok güçlü bir araç olmasının sebeplerinden biri, SİZin yapıyor olmanızdır. Başkalarının rehberliğinde bir noktaya ulaştıktan sonra çalışmayı tamamen siz yaparsınız, aksi mümkün değildir. İster konvansiyonel ister alternatif şifa söz konusu olduğunda, iyi bir şifacı, hastayı kişisel sağlığı ile ilgili sürece dahil edendir. Öngörülen tedaviye ek olarak yoga, yürüyüş, beslenme şekli değişikliği veya günlük tutmak gibi ilave tedbirler önerendir. Bunlar, pasif olarak ilaç kullanmanın veya ameliyat olmanın yapamayacağı şekilde sizi güçlendirir. Kişisel sağlığınız ile ilgili sorumluluk almak, sadece hislerinizi geliştirmekle kalmaz, iyileşme şansını da yükseltir.


Yoga pratiği sayesinde beden farkındalığınız yükseldikçe, algılarınıza güvenmeyi de öğrenirsiniz. Bedeninizle ilgili geri beslemelerde bulunarak, sağlığınız ile ilgili fakındalıklar kazanırsınız. Bu da kendiniz için iyi kararlar almanızı sağlar.

1 yorum: