YOGA İLE ZAYIFLAMA



Yoga ile zayıflama programında, 3 ay sürecek psiko-somatik bir yolculuğa çıkıyoruz. 

İçe dönük bir uygulama olarak yogayı, nefes tekniklerini ve asanaları, bedeninizle, yiyeceklerle ve vücut kilonuzla ilişkiniz üzerinde çalışmanız için bir fırsat olarak kullanıyoruz. 

Yoga zayıflamaya sadece matın üzerinde harcadığımız kalorilerle yardımcı olmaz. 

Stresin aşırı yeme ve yağ oluşumuna doğrudan katkısı karşısında, yoganın stres azaltıcı (ve dolayısıyla kortizol seviyesi düşürücü) etkisi kanıtlanmıştır.

Bedensel duyularınız rafine oldukça ve dengelendikçe, aç olmadığınız halde sadece alışkanlıktan veya duygusal ihtiyaçlardan yediğinizi fark edersiniz. Böylece fiziksel yeme ile psikolojik yeme güdülerini ayırt etmeye başlarsınız. 

Meditasyon, açlığa tepki göstermeden önce bu hissi gözlemlemeyi öğreterek açlık karşısında farklı tepkiler göstermenizi sağlamaya yardımcı olur. 

Nefes teknikleri, bedensel ve zihinsel arınma sağlar. Süreç aynı zamanda bir detokstur.

Yogik beslenme yaklaşımları günlük diyete adapte edildiğinde kendi doğanıza uyum sağlayacak ve sisteminizin kabul edeceği doğal gıdalarla beslenmeyi öğrenirsiniz.

Zayıflamaya ve kilo kontrolü sağlamaya yarayan özel yoga programının minimum 90 gün boyunca haftada 3 saat uygulanması ve beslenme önerilerine uyulması sonucunda, bütünde kilo kaybı veya bedensel incelme sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder