YOGA DERS İÇERİKLERİ



TEMEL YOGA

Yoga, Hindistan kaynaklı fiziksel ve zihinsel bir disiplindir. “Bedenimiz geçmişte, aklımız gelecekte yaşar, yoga ile ikisi şu anda bir araya gelir. (B.K.S. Iyengar)” 


5000 yıllık geleneksel yoga tekniklerinin kullanıldığı, Hatha Yoga okuluna özgü, Anusara yoga temeline göre, evrensel hiza prensipleriyle serilenmiş yoga pozlarını içeren, her seviyeden katılımcıya açık çalışmadır.


CORE YOGA (CORE STRENGTH VINYASA YOGA)

Yoga pozlarının fiziksel, mental, duygusal, ruhsal ve enerjetik seviyelerindeki kök güce odaklanan bir çalışmadır. Karın (kök) bölgesini sadece yüzeysel abdominal kaslar olarak algılamaktan ziyade, burada derinde yer alan kasları, buradaki dinamikleri ve enerjiyi derinlemesine harekete geçiren özel pozları içeren bir çalışmadır. Yoganın, kalori yakma, sıkılaşma, güç ve dayanıklılık kazanma, odaklanma ve kendine güvenme gibi etkilerini daha kısa sürede ve daha yoğun şekilde kazanmayı sağlar.


Kayseri Yoga

ZAYIFLAMA YOGASI

İçe dönük bir uygulama olarak yogayı, nefes tekniklerini ve asanaları, kişinin bedeniyle, yiyeceklerle ve vücut kilosuyla ilişkisi üzerinde çalışmak için bir fırsat olarak kullandığım bir çalışmadır . Yoga zayıflamaya sadece matın üzerinde harcadığımız kalorilerle yardımcı olmaz. Stresin aşırı yeme ve yağ oluşumuna doğrudan katkısı karşısında, yoganın stres azaltıcı (ve dolayısıyla kortizol seviyesi düşürücü) etkisi kanıtlanmıştır. Bedensel duyularınız rafine oldukça ve dengelendikçe, aç olmadığınız halde sadece alışkanlıktan veya duygusal ihtiyaçlardan yediğinizi fark edersiniz. Böylece fiziksel yeme ile psikolojik yeme güdülerini ayırt etmeye başlarsınız. Meditasyon, açlığa tepki göstermeden önce bu hissi gözlemlemeyi öğreterek açlık karşısında farklı tepkiler göstermenizi sağlamaya yardımcı olur. Nefes teknikleri, bedensel ve zihinsel arınma sağlar. Süreç aynı zamanda bir detoks etkisi gösterir.


STRES YOGASI

Stres uyumsuzluktur. Hayatın hızlı adımları, kontrol edilemeyen duygusal dalgalanmalar yaratır, endişe gibi, sıkıntı gibi, saldırganlık, depresyon vs. gibi. Baskılanmış stres psikosomatik rahatsızlıklara ve psikiyatrik problemlere öncülük eder. Dünya sağlık teşkilatının sağlık tanımı şöyledir; Sağlık, hastalık olmaması hali değildir. Sağlık, fiziksel, duygusal, sosyal ve ruhsal seviyelerde tam bir iyilik halidir. Stres yönetiminin düzenli olarak çalışılması ile derin fizyolojik (işlevsel) dinlenme ve beden, akıl, ruh seviyesinde stresten kurtulma sağlanır.


YOGA TERAPİ

Omurganız ne kadar esnekse siz de o kadar gençsiniz! Aslında bütün yoga uygulamaları terapi niteliği taşır ancak Yoga Terapi daha spesifik problemler üzerine odaklanır. Özellikle bel ve boyun fıtıkları, siyatik, skolyoz, dişleri sıkma ve el bileklerindeki hassasiyet üzerinde nefesle yapılan yumuşak akışlardan oluşur. Tekrarlar ile kasılmış kasların gevşemesi ve zayıf kasların güçlenmesiyle bu bölgelere sirkülasyon artar. Bu sayede beden dengeye kavuşur, hareket ve esnekliğini geri kazanır, duruş iyileşir, iskelet sistemi yeniden hizalanır ve sinir-kas sistemi mevcut hareket kalıplarının farkına vararak daha fonksiyonel hareket kalıplarını öğrenir. Yani yaşam kalitesi iyileşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder